keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Koululla koululaisia

Tammikuu kohta jo ohi, vastahan oli joulu. Tämä kuukausi mennyt nopeasti työntouhussa. Koululla olen/olemme olleet melkein joka viikko kahdesti viikossa. Suuhygienisti Reetan kanssa olemme tarkastaneet parityönä asetusten mukaisesti vitos- ja kasiluokkalaisia. Itse olen tehnyt koululaisten tarkastuksia, harjauskontrolleja, putseja, hammaskivenpoistoja ja uutuutena pinnoituksia ;)


Vitos- ja kasiluokkalaisten tarkastukset ovat olleet puolen tunnin jaotuksella pääasiassa. Hyvin on ennättänyt hakea koululaisen luokastakin, jos jostain syystä on unohdus päässyt sattumaan tai koululainen on kerennyt takaisin koululle vastaanotolle, vaikka on vahingossa mennyt hammashoitolaan terveysasemalle. Tämä on uuden opettelemista koululaisille ja vanhemmillekin. Koululaiset ja vanhemmat saivat ennen tarkastusta ajan kirjeitse, jossa oli mukana koululaisille suunnattu esitietokaavake sekä pieni info uudesta toimintamallista, pop upista ja koululla vastaanoton pitämisestä.
Yhteistyö parityöskennellen on sujunut hyvin näppärästi. Shg tarkastaa, kirjaa koodit sekä tallennukset, hh kirjaa statuksen ja antaa tarvittaessa uudet ajat. Koululaisen oman kotihoidon haastattelua olemme tehneet vaihdellen kuten myös välipyyhintöjä. Tässä parityöskentelyssä shg:n kanssa koen hyvänä puolena myös sen, että voi ottaa oppia toiselta asioita, joita itselle ei ole pieneen mieleen juolahtanutkaan. Pop upin kanssa alkaa tulla jo tutuksi, joten ei ole niin aikaa vievää tehdä välipyyhintöjä tai yleensäkin koneen toiminnot alkavat sujua paremmin. Reettahan se näki ns. ulkopuolisena koneen sijoittelun toiseen paikkaan parempana ja näin ollen tämä asettelu on mielestäni ergonomisesti paljon parempi.


Yhteenvetona voi jo tällä koululaisotannalla sanoa, että kyllä Toivakan koululaisten suut ovat terveitä ja puhtaita. Monelle voisi sanoa reikiä nolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti