torstai 24. marraskuuta 2016

Seututk on tiedottanut

18.11.2016 seututerveyskeskus julkaisi sivuillaan tiedotteen koskien pop up-hammashoitolaa. Näin toiminnastamme tuli julkisempaa.


http://www.seututk.fi/fi-FI/Seututerveyskeskus/Uutisarkisto/Seututerveyskeskuksen_uusi_pop_up_hammas(51878)


Seututerveyskeskuksen uusi pop up -hammashoitola tarjoaa lähipalveluja kuntalaisille
Julkaistu 18.11.2016 klo 8.35
Keski-Suomen seututerveyskeskus on ottanut käyttöön liikuteltavan suun terveydenhuollon hoitoyksikön, jonka avulla palvelut tuodaan konkreettisesti ja SOTE:en sopivasti lähelle asiakasta. Pop up -hoitoyksikkö otettiin ensimmäisenä kokeiluun Toivakassa marraskuun alussa.
Nimensä mukaisesti pop up -yksikön saa tarvittaessa koottua helposti kasaan ja vietyä mihin tahansa vapaaseen tilaan tai tapahtumaan, vaikka vain väliaikaisesti. Toivakassa kouluterveydenhoitaja käyttää huonettaan vain osan aikaa viikosta, joten pop up -yksikön ansiosta muu aika voidaan jatkossa hyödyntää koululaisten suun terveydenhuoltoon.
Liikuteltava Smart-port -niminen hoitoyksikkö sisältää kokoon taittuvan potilastuolin, kirkasvaloisen kohdevalaisimen, nesteiden imulaitteen sekä erillisiä pienempiä tarvikkeita, joiden avulla voidaan asianmukaisesti toteuttaa suun tarkastuksia ja pieniä toimenpiteitä, kuten hampaiden puhdistusta, fluorausta ja pinnoittamista sekä suun puhdistuksen ja hoidon opastusta.

Tavoitteena pop up -lähipalvelun laajentaminen koko seututerveyskeskuksen alueelle


Seututerveyskeskuksessa mietitään aktiivisesti perinteisiä toimintatapoja täydentäviä ratkaisuja, jotta kunnissa voidaan jatkossakin tarjota laadukasta lähipalvelua.
– Vaihtoehtoja punnitessa oli esillä myös autolla liikkuva hoitoyksikkö, niin sanottu Suupirssi, mutta kannettava hoitoyksikkö vastasi lopulta paremmin tarpeisiimme, kertoo seututerveyskeskuksen ylihammaslääkäri Eija Peltonen.
Ensimmäisenä pop up -yksikön käyttöönotosta innostuttiin Toivakan hoitolassa, jossa terveysaseman kaksi hoitohuonetta ei enää riittänyt hammaslääkärin, -hoitajan ja suuhygienistin tarpeisiin. Uusi pop up -yksikkö helpottaa tilaongelmia, kun osa asiakkaista voidaan hoitaa asianmukaisesti muissa tiloissa.
Seututerveyskeskukselle on tulossa toinenkin pop up -hoitola, joka otetaan käyttöön alkuvuodesta 2017.
– Myös muissa seututerveyskeskuksen kunnissa odotetaan jo innolla pop up -yksikön kokeilua. Ajatuksena on saada liikuteltava hoitoyksikkö kolmen suurimman kuntamme, Joutsan, Laukaan ja Keuruun alueille, joista niitä voisi liikutella tarpeen mukaan lähikuntiin, sinne, missä asiakkaat ovat, Peltonen kertoo.
Seututerveyskeskuksen pop up -yksikön käyttöä voi seurata toimintaa luotsaavan hammashoitaja Minna Pitkäahon Pop up -hammashoitaja -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti