perjantai 11. marraskuuta 2016

Ensimmäinen päivä tositoimissa

Täällä sitä ollaan, ensimmäinen oikea asiakas käynyt testaamassa potilastuolin ja suuntarkastus sujui melkein kuin hoitolassakin. Enpä osannut edes alkujännityksessä kysellä koululaiselta kommentteja. Yhdessä ihmeteltiin, että onpas kummallista, kun kouluterkkarin huoneessa on hammashoitolan varustelu.




Kiinnitin paljon huomiota työskennellessä erinäisiin asioihin. Tämän vuoksi on todella tarpeellista, että potilaalle on varattu tunti aikaa näin aluksi. Pystyy "mokailemaan" ja korjaamaan virheensä saman tien. Nauratti ihan, kun ihan tämmöinen alkukantainen asia kuin potilasliinan asettelu jäi tekemättä. Mietinkin, että mikäs tässä nyt on niin erilaista, niin sehän se oli, kadonnut potilasliina.




Ergonomian kehittelyyn täytyy käyttää vielä aikaa. Millä korkeudella käytän satulatuolia, mistä kautta kuljetan kolmitoimiruiskun suuhun ja kuinka saan näkyvyyden yläleukaan. Nämä kysymykset heräsivät tänään. Käsipeili oli jäänyt reissusta kokonaan, mutta onneksi biofilmit sai näytettyä seinäpeilin kautta. Potilasvalaisin olikin niin hyvä, että pienetkin biofilmit pomppasivat silmille.


Eli siis ergonomian viilausta vielä paremmaksi, mutta myös välineiden ja aineiden sijoittelua pitää miettiä. Tällä hetkellä niitä on ripoteltuna erinäisille tasoille ja laukkuihin. Olenkin tehnyt listan "mitä tarvitset mukaan, kun hoidat suuta pop-up-hoitolassa". Tästä toisella kerralla enemmän.


Ja kylmä ei huoneessa päässyt tulemaan


Onneksi törmäsin ruokailussa koulun talonmieheen ja sain avun lämpötilan laskuun.


Kokonaisuudessaan päivä oli vallan mainio. Tykkään niin kokeilla uutta ja kehittää hammashoitajana suun terveyden edistämistä. Tämä on tällä hetkellä se juttu, POP :)


Tällä hetkellä on marraskuulle muutama potilaspäivä. Joulukuussa työskennellään sitten omassa hoitolassa. Tammikuussa olemmekin sitten shg Reetan kanssa tiiviisti koululla hoitaen vitos- ja kasiluokkalaisten tarkastukset.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti